НОВОПАЗАРСКИ ПОЛИЦАЈЦИ У НЕВЕРИЦИ Петнаестогодишњак возио нерегистрован аутомобил под дејством канабиса

НОВИ ПАЗАР: Саобраћајна полиција у Новом Пазару искључила је из саобраћаја три особе које су управљале возилима, због учињених прекршаја.
v
Фото: РИНА

- Синоћ је полиција у Новом Пазару искључила из саобраћаја 15-годишњака који је управљао нерегистрованим аутомобилом “сеат ибица” под дејством канабиса. Против њега су поднете одговарајуће пријаве и предат је родитељима - потврђено је за РИНУ у Полицијској управи Новог Пазара.

Полиција је у Тутину, у петак око поноћи, зауставила 36-годишњег возача аутомобила “поло” који је имао 1,82 промила алкохола у организму, док је на Кеју скопских жртава у Новом Пазару зауставила 29-годишњег возача аутомобила марке “бмв” који је, како је провером утврђено, био позитиван на кокаин и канабис, а имао је и 0,94 промила алкохола у организму.

Двојици возача старости 36 и 29 је одређено задржавање и против њих су поднете прекршајне пријаве из Закона о безбедности саобраћаја.

Судија за прекршаје у Новом Пазару је 36-годишњаку изрекао новчану казну у износу од 90.000 динара, забрану управљања моторним возилом “Б” категорије на територији Србије у трајању од 8 месеци и 14 казнених поена, док је 29-годишњак кажњен са 40.000 динара, 12 месеци забране управљања моторним возилом “Б” категорије на територији Србије и 18 казнених поена.

Из Управе апелују на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, као и да доследно поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.

Текст и фото: РИНА

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести