НС: Шест и по година за убиство на Новом насељу 2018.

НОВИ САД: У новосадском Вишем суду јуче је, након одлагања отварања главног претреса прошлог месеца Лазару Ристићу (22),  окривљеном да је у октобру 2018. године убио ножем познаника Стефана Стевановића (24) на једној прослави у изнајмљеном стану на Новом насељу, прихваћен споразум о признању кривице по којем је оптужени осуђен на шест и по година затвора.
Sud u Novom Sadu foto: Dnevnik.rs
Фото: Суд у Новом Саду фото: Дневник.рс

Очекивало се крајем прошлог месеца да оптужени изнесе одбрану, као и саслушање седморо сведока, али тада Ристић није приведен, како сазнајемо, услед озбиљних здравствених тегоба. Због тога је председница кривичног већа судија Ивана Јосифовић одложила  наредно рочиште за јучерашњи датум. 

Окривљени је у притвору од 28. октобра претпрошле године, који му је продужен почетком овог месеца, након операције.      

Подсетимо, убиство на новосадском Новом насељу у Улици браће Дроњак почињено је 29. октобра 2018. године око 11 сати. Како смо писали, полиција је после злочина лишила слободе осумњиченог под сумњом да је, после ноћне журке, у недељу, сечивом усмртио другара Стефана Стевановића, који је подлегао, повредама бежећи у ходнику зграде.

Фото: Mural posvećen ubijenom Stefanu Stevanoviću

Према неким медијима, несрећном догађају је вероватно претходио вербални сукоб између двојице младића у који се умешао трећи, у намери да смири ситуацију, али то званично није потврђено.

Екипа Хитне помоћи је одмах по дојави покушала да оживи повређеног на степеништу зграде, где је затечен, али је он, ипак, преминуо на лицу места.

По једној незваничној верзији, двојици младића, актера трагичног догађаја, била су на проводу код треће особе у изнајмљеном стану и изненада је избио сукоб. Неко је, наводно, у једном тренутку чуо само врисак „Баци нож!”

Није искључено да је трагедији кумовао алкохол комбинован с опијатима.

Како смо писали, комшија нам је рекао, након кобног догађаја, да је била журка и вероватно нека свађа на осмом спрату, уз напомену да је она осигурана видео-надзором споља и у лифтовима.

Ја сам на етажи испод, али ништа нисам чуо пре сирена полиције око поднева. Говорило се, да су неки младићи с Детелинаре изнајмили стан на дан. Иначе, зграда има 14 спратова, налази се прекопута обданишта и основне школе и спада у најмирније у кварту, додао је он.

Чуо сам да човек који има стан на осмом спрату издао стан на један дан. По свему судећи, нека деца су га изнајмила, рекао нам је тада човек из најближег комшилука.

Како је додао, није му јасно зашто је тако кренуло наопако, закључио је.

Изгледа да су се двојица младића закачила и при томе један задобио убод ножем у пределу срца. Наводно,  повређени је бежао доле и пао на четвртом спрату у локви крви, а потом га је нападач пристигао и задао му ножем још неколико удараца. Потом је, оставивши жртву, покушао да се склони на врху зграде, где се заглавио код неких решетака, одакле није могао да побегне и полиција га је ту лишила слободе.

Н. С. Х.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести