Обијена амбуланта у селу Новаке код Призрена

НОВАКЕ: У српском селу Новаке код Призрена, синоћ је обијена амбуланта локалног здравственог центра, приликом чега су непознати нападачи поломили неколико прозора како би провалили унутра, преноси ТВ Мост. 
obijeno
Фото: Tanjug (TV Most)

По речима др Љубише Недељковића, случај је одмах пријављен косовској полицији, али он не очекује да ће починиоци бити пронађени.

Ово је још један у дугом низу напада на српску имовину у овом крају, сама амбуланта је већ неколико пута обијана и пљачкана али ми никада нисмо сазнали ко је то учинио. Овога пута у амбуланти није било ништа вредно за крађу, јер поучени претходним искуствима сада склањамо све што нам је важно за рад, па разбојници нису имали шта да однесу, каже Недељковић за ТВ Мост. 

Налазимо се у окружењу доминантно насељеном Албанцима и претпостављам да је ово заправо додатни вид њиховог покушаја да изврше притисак на Србе који су овде остали да живе, додао је он.

У селу Новаке тренутно има око 30 Срба и, како истиче Недељковић, овакве ствари уносе нову бригу за безбедност породица.

У претходном периоду у околним српским селима било је више случајева крађа стоке, аутомобила и провала у куће и ниједан случај до сада није истражен.

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести