Обрачун због тартуфа: Потврђена оптужница за убиство браће

Против Дејана Ерића (39) из сремског села Јарак потврђена је оптужница, али још увек није правоснажна, сазнаје “Дневник” у Вишем суду у Сремској Митровици, док је, као што смо већ писали, обустављена истрага у односу на његовог брата Небојшу Ерића (37).
pravda, pixabay
Фото: pixabay.com

Дејан Ерић, који се од хапшења налази иза решетака, терети се за убиство Предрага (43) и Станислава (37) Јеличића из Футога, као и због недозвољеног поседовања оружја. Њему је притвор, последњи пут, продужен до 5. августа.

Подсетимо, браћа Ерић су ухапшена због сумње да су 6. децембра прошле године, у шуми надомак њиховог села, убили браћу Јеличић из Футога. Ерићи и Јеличићи су се кобног дана срели у шуми, где је било још људи, који су били у “лову” на тартуфе и у једном тренутку се посвађали, а након тога и потукли.

Наводно су браћа из Футога, који су имали копалице, насрнула на Ериће. Дејан је запуцао у правцу једног брата, а, како се након несреће симњало, Небојша у другог. Међутим, према првим, незваничним, информацијама, Дејан је у полицији рекао да је он пуцао у обојицу у жељи да у целости преузме одговорност.

Родбина, пријатељи и познаници браће Јеличић из Футога су, након ове велике породичне трагедије, рекли да је реч о заседи у шуми у којој су Предраг и Станислав са својим псима тражили тартуфе и да су их током потраге напала двојица браће из Јарка.

- Моји синови нису били лопови. Нису имали плате и ишли су у тартуфе да би зарадили... - рекла је дан након трагедије Предрагова и Станиславова мајка Радојка, коју је репортер “Дневника” затекао у кући млађег сина.

Према речима ожалошћене мајке, њени синови су били добри с браћом из Јарка, ишли су понекад заједно да траже тартуфе, чак су од њих купили пса и још једног добили. Никаквих сукоба раније није било.

- Сачекали су их и упуцали, с леђа су их убили - наводи сестра од стрица убијене браће, тврдећи да их је тог јутра у шуми дочекало двадесеторо људи, а не само браћа из Јарка. - Убио их је зато што је мој брат имао добре керове, а они су због тога били бесни!

Као што смо писали, браћа из Футога су се бавила тартуфима протекле три-четири године и то увек на истом поседу у близини Сремске Митровице, за који су, како њихова сестра каже, имали дозволу.

Предраг је био супруг и отац троје деце и радио је као протетичар у једној фирми, док се млађи брат Станислав бавио грумингом и узгојем паса расе лагото који се обучавају за тражење тартуфа. За собом је оставио жену и двоје малолетне деце.

Имају још једног, најстаријег брата, који са својом породицом живи и ради у Немачкој.

Д. Николић

Л. Радловачки

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести