ОГРОМАН УЛОВ, СКЕНЕР ОТКРИО ТОВАР У преграђеном резервоару преко 42 килограма хероина (фото)

БЕОГРАД: Детаљном анализом узорака товара прашкасте материје откривене на прелазу Прешево, утврђено је да је реч о хероину, а не о синтетичкој дроги како се првобитно сумњало, саопштила је данас Управа царина.
Управа царина
Фото: Управа царина

Царински службеници су 6. марта на прелазу Прешево у преграђеном резервоару једног камиона открили покушај кријумчарења преко 42 килограма дроге.

Случај је откривен када је на улазу у земљу за преглед на царинском мобилном скенеру издвојен камион стране регистрације који се из Грчке упутио ка Белгији.

Фото: Управа царина

Детаљним прегледом су сумње на које је указао снимак скенера потврђене, јер је унутрашњост резервоара била подељена тако да само једна четвртина прими гориво, док је већи део резервоара послужио за скривање наркотика.

Укупно је откривено 63 пакета прашкасте материје тешке 42.337 грама, која је приликом приручног тестирања одреаговала на синтетичку дрогу МДМА и амфетамин.

Фото: Управа царина

Заплењени товар је тада предат полицији у даљу надлежност, а узорци прашкасте материје послати су на детаљну анализу у Национални центар за криминалистичку форензику МУП ради детаљне анализе.

Фото: Управа царина

Том приликом је потврђено да се заправо ради о опојној дроги хероин, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.0614
Најновије вести