Опљачкана српска кућа у Бабином Мосту

ОБИЛИЋ: Непозанте особе насилно су данас ушле у кућу Дејана Вучковића у Бабином Мосту код Обилића и из ње однеле ситније дечије ствари.
Kosovska policija
Фото: Полиција Косова и Метохије

Горан Данчетовић, председник Одбора села рекао је за РТС да су непознате особе развалиле прозор куће док је Дејан са супругом и децом био код рођака."Ивршиле су преметачину, али у кући драгоцености и новца није било", рекао је Данчетовић.

Навео је да је полиција извршила увиђај и отворила истрагу.Данчетовић подсећа да је кућа Вучковића већ обијена 2018. године када су однете вредније ствари.

Канцеларија за КиМ: Узнемирава пљачка баш на Божић

БЕОГРАД: Непознати починиоци вечерас су обили и опљачкали кућу српске породице Вучковић из села Бабин Мост код Обилића, а Канцеларија за Косово и Метохију указује да посебно узнемирава чињеница да је до ове пљачке дошло баш на дан када породица као и остали православни верници обележавају Божић, један од својих најважнијих празника.

Непознати починиоци су току вечери обили прозор и извршили преметачину куће Дејана Вучковића из Бабиног Моста и из ње однели дечју гардеробу. Вучковић се у том тренутку са породицом налазио у Косовској Митровици, наводи Канцеларија у саопштењу.

Ово је већ други пут у две године да је кућа породице Вучковић на мети лопова, а ни прошли пут за ово дело нико није одговара, напомињу у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију захтева од приштинских институција да починиоци овог, али и свих других злочина против Срба на Косову и Метохији буду откривени без одлагања и изгредници најстроже санкционисани.

Уместо да им се омогући да у миру прославе велики православни празник Божић, Срби су данас били мете вандала и криминалаца, указују из Канцеларије.

"Ово је нажалост реалност с којом се готово свакодневно сусрећу Срби, посебно на територији централног Космета,који су мете разних видова застрашивања, физичких напада, пљачки.

По правилу, сва ова криминална дела, чија су једина и директна мета Срби, остају нерасветљена, јер за тим нема јасне политичке воље", закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести