Осморо ухапшено због кријумчарења људи 

БЕОГРАД: Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал, у две одвојене акције, ухапсили су осам чланова организоване криминалне групе, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.
hapsenje  foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Заједничком акцијом припадника Службе за борбу против организованог криминала и полиције у Кикинди, на подручју Ðале, ухапшени су организатор групе Д. Г. (1975) из Врбаса, као и чланови Д. П. (1991) и Д. П. (1964), обојица из Новог Кнежевца, саопштио је МУП.

Такође, остали чланови криминалне групе Б. В. (1968) и Т. Д. (1987), обе из Суботице, Р. Ш. (1974), држављанин БиХ, М. П. (1967) из Бачке Паланке и С. Н. (1971), ухапшени су на подручју Суботице, Новог Сада и Новог Кнежевца.

Сумња се да су они, од почетка септембра до краја октобра 2018. године, омогућили недозвољен транзит за већи број ирегуларних миграната - држављана Индије и Авганистана, преко територије Србије у Мађарску, а затим даље ка земљама Западне Европе.

Они се терете да су чамцима превозили мигранте преко Тисе и за то добијали надокнаду од око 1.000 евра по групи миграната, коју су делили. Полиција је код осумњичених пронашла чамац, за који се сумња да је служио за превоз миграната преко реке, четири путничка моторна возила, за која се сумња да су их користили за превоз до реке, као и средства везе.

Такође, заплењене су и сасушене чауре мака, као и фалсификована документа БиХ.

Чауре мака су нађене код Р.Ш. и против њега ће бити поднета кривична пријава за неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога, док је полиција лажна докумета пронашла код М.П. који ће се теретити и за кривично дело фалсификовање исправе.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести