Пуцњава у Бечу - "циљани напад" на члана кавачког клана

БЕЧ: Један мушкарац убијен је  у пуцњави Бечу, а други је тешко повријеђен, саопштила је бечка полиција.
Илустрација
Фото: pixabay.com

Према првим информацијама, реч је о наставку рата которских криминалних кланова, а како преносе регионални медији, мета су били Владимир Рогановић и Стефан Вилотијевић, који су погођени у главу након што је испаљено више хитаца.

Полиција Беча није могла да потврди да је било ко ухапшен како су раније пренели локални медији, али је потврђено да су извршена хапшења “неколико потенцијално умешаних страна”.

Како преноси “Ди пресе” нападач је након пуцњаве побегао аутомобилом, наводно црним “мерцедесом”.

Аустријски “Куриер” је објавио изјаву очевица, литванског новинара који је чуо ословљавање са “брате, брате”. Он је такође изјавио да су у пуцњави учествовала два нападача и да се чуло пет до десет пуцњева.

Владимир Рогановић је у јануару пребачен у спушки затвор из Србије. Он је ухапшен почетком маја прошле године у Београду, а Први основни суд га је осудио на осам месеци затвора због фалсификовања исправа.

Стефан је, иначе, син Кићуна Вилотијевића и брат Филипа Вилотијевића. Кићун Вилотијевић је у јулу 1999. године у класичној сачекуши убијен испред новосадског кафића „Каскада”. Старији Вилотијевић Филип важио је за једног од вођа црногорског криминалног клана у Новом Саду, а њихова породица била је у сукобу с никшићком фамилијом Радуловић, још 80-их година.

Филип је, иначе, “стари зналац” новосадске полиције због различитих кривичних дела у која је био умешан, али је пре пресуде за убиство у „Ванили” осуђен само за један случај изнуде, за шта је добио шест месеци затвора. Својевремено га је и Веће за малолетнике суда у Новом Саду осудило за кривично дело убиства у покушају и недозвољеног ношења оружја.

Филип Вилотијевић је новосадској јавности познат и као актер пуцњаве испред ОШ “Жарко Зрењанин”. Мада је ухапшен због сумње да је тада за покушао убиство Немање Ј. (18), остало је само на томе да се сумњичи, судија није донео осуђујућу пресуду.

Филип Вилотијевић убијен је почетком откобра 2015. године на Палићу с  15 метака. Месец дана пре тога  Апелациони суд у Београду правоснажно га је осудио на две и по године затвора, док је Вукашину Цмиљанићу (23), такође из Новог Сада укинуо пресуду од девет година затвора због пуцања из пиштоља када је залутали метак убио Тамару Радуловић (29) у клубу “Џаст ванила” на Ади Циганлији 2011. године.

С. Х. Д.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести