Полиција ухапсила власника сплава на Зрењанинском језеру

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину ухапсили су Н. Н. (58) из Зрењанина, због постојања основа сумње да је починио кривично дело противправног заузимања земљишта.
1
Фото: Dnevnik.rs

Сумња се да је Н. Н. од јула до октобра прошле године, и у јануару ове године, противправно, без дозвола и одобрења надлежних органа, заузео део парцеле у Зрењанину на локалитету “Језеро 3” Бегејске петље, која је власништво Републике Србије, а корисник је Јавно водопривредно предузеће “Воде Војводине”.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужиоцу.

Спорења око угоститељског сплава на централном језеру у Зрењанину трају већ годинама, а једно време су и житељи насеља Мала Америка свакодневно протестовали, спречавајући изградњу овог објекта на води. Они су тврдили да у овом случају грађани раде посао државних институција, јер су прекршене све процедуре везане за постављање објеката на воденој површини.

Саопштењем за јавност својевремено се огласила и радна група “Стоп сплавовима” која је упозорила да се постављањем сплавова у мало вештачко језеро, у самом центру града, угрожавају културни идентитет Зрењанина, амбијентална целина простора, животна средина, затим четири оближње школе и дечји вртић, као и миран сан грађана који живе у околини.

“Само од нас зависи колико ћемо правде добити. Зрењанинци на језеру бране интерес државе Србије јер је спорна парцела њено власништво. Имамо документоване доказе да су у овом случају прекршени бројни закони Републике Србије”, наведено је, између осталог, у саопштењу. Случај је, у међувремену, завршио на суду, који је пресудио у корист угоститеља.

С друге стране, власник сплава је говорио да у његовом науму да постави угоститељски сплав на језеру нико не може да га спречи, тврдећи да је прибавио све потребне дозволе.

" И пре тога имао сам све папире, али ме је група грађана, са којом сам морао да се тужим, спречавала да посао одрадим. Добио сам суд са њима и нема препрека за постављање сплава. Три године плаћам закуп и за земљиште на обали, да бих могао да овде изведем радове", изјавио је својевремено сада ухапшени Н. Н.

Ж. Б.

žorž
01.02.2018 • 10:24
Sudiju koji je presudio u korist ovok kriminalca pod hitno razrešiti dužnosti i pokrenuti postupak odgovornosti. Koji su papiri tada bili predočeni na sudu pa da presudi u korist ovog kriminalca?...po ovoj vesti ( ako je istina ) mogli su biti samo " evrići" ...
somi
01.02.2018 • 11:30
skloni splav od ostrva za patke i labudove plasis ih i uznemiravas da si u bilo kojoj drugoj zemlji odmah bi te uhapsili i osudili
somi
01.02.2018 • 11:32
odvratno maltretira i one patke i labudove
Petar
01.02.2018 • 13:55
Grupa građana koja se protivi je malo poveća, obzirom na preko 3000 potpisa na peticiji protiv uništenja ekološke i ambijentalne celine ovog dragulja grada na Begeju.
EUR/RSD 117.5738
Најновије вести