Притвор до 30 дана лекару осумњиченом за обљубу над дететом

НОВИ САД: Лекару судске медицине Ш. Т. (66) из Новог Сада, осумњиченом за кривично дело обљубе над дететом, одређен је притвор до 30 дана због бојазни да би могао утицати на сведоке, поновити кривично дело и због узнемиравања јавности.
sud novi sad, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Иначе, за то кривично дело запрећена је казна од једне до десет година затвора.

Подсетимо, Ш. Т. је ухапшен у четвртак увече под сумњом да је приморавао једну дванаестогодишњакињу да га непримерено додирује по интимним деловима тела, а заузврат јој је давао новац. Приликом претреса његовог стана и викендице на Рибарском острву, полиција је одузела мобилни телефон, таблет и рачунар да би се утврдио садржај у њима. За немили догађај се, наводно, сазнало из дневника који је водила девојчица, а који је заборавила у школи. По незваничним сазнањима, она је, између осталог, написала да иде код једног старијег чике, који јој говори да га додирује и да јој заузврат даје новац.

Вест о хапшењу је у четвртак увече потврдио и Игор Јурић, отац Тијане Јурић, на свом „Фејсбук” профилу и „Твитер” налогу.

„Данас је у Новом Саду ухапшен познати лекар судске медицине који је у више наврата сексуално узнемиравао и злостављао тринаестогодишњу девојчицу. Настављамо борбу, до последњег педофила у Србији”, написао је у Јурић на друштвеним мрежама. Како се наводи у медијима, истрагу против доктора иницирао је сам Јурић јер је полицији доставио неке доказе који су послужили за хапшење.

Иначе, Ш. Т. је пре једанаест година, 2009, у Основном суду у Новом Саду био осуђен на годину затвора, условно на пет година, због недозвољених полних радњи. По тој пресуди, њему је било забрањено да се бави лекарским позивом пет година.

Како „Дневник” сазнаје, ухапшени лекар је прошле године отишао у пензију, а некада је био и судски вештак.

Д. Николић

Притвор и за Ј. Ш. из Бачког Петровца

Ј. Ш. (38) из Бачког Петровца, који је осумњичен за сексуално злостављање малолетних сестара узраста 12 и 16 година, након вишечасовног саслушања код тужиоца Вишег суда у Новом Саду, одређен је притвор до 30 дана. Он се сумњичи за силовање и обљубу над немоћним лицем и раније је већ био осуђиван. Како незванично сазнајемо, Ј. Ш. је више од три сата износио одбрану, а у једном тренутку му је, наводно, позлило, па је морала да интервенише екипа Хитне помоћи.

Њему је притвор одређен због опасности да би на слободи могао утицати на сведоке, као и због узнемиравања јавности. Подсетимо, он је ухапшен због постојања основа сумње да је учинио кривична дела обљубе над дететом и силовања. Сумња се да је дванаестогодишњакињу приморао на сексуалне односе, а њену сестру (16) силовао. Као што смо већ писали, Ј. Ш. је био у емотивној ветзи с мајком девојчица које су биле жртве сексуалног злостављања. Иначе, по незваничним сазнањима, Ј. Ш. је и раније био осуђиван.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести