Шахисти признали кривицу за кућни затвор

БЕОГРАД: Посетиоци шах клуба у насељу Браће Јерковић, њих 16, који су јуче били ухапшени јер су се окупили у већем броју мимо забране окупљања, данас су признали кривицу и закључили споразум са Другим основним тужилаштвом у Београду.
Судница Фото: Дневник.рс
Фото: Судница Фото: Дневник.рс

Они су, сходно споразуму о признањи кривичног дела осуђени на казне кућног затвора од по четири и шест месеци због кривичног дела

- непоступање по здравственим прописима за време епидемије, речено је Танјугу у тужилаштву.

Ова група је јуче поподне била ухапшена јер их полиција затекла око 16.30 сати у просторијама шах клуба у насељу Браће Јерковић упркос забрани окупљања.

Друго основно јавно тужилаштво у сарадњи са полицијом интензивно процесуира све који својим радњама крше прописе или наредбе којима се одређују мере за сузбијање или спречавање епидемије како би се ефикасно заштитило здравље и животи грађана, каже се у саопштењу МУП-а Србије.

Такође, процесуирају се и сви други извршиоци крививичних дела из оквира своје надлежности, нарочито извршиоце кривичног дела насиље у породици, а са таквим радом ће наставити и у будуће, поручили су из тужилаштва.

EUR/RSD 117.2907
Најновије вести