СТРАХОТА У ШВАЈЦАРСКОЈ Србин покушао да убије бившу супругу, Хтео да је запали, а онда ЈУ ЈЕ УБАДАО НОЖЕМ

Немачка јавност згрожена је породичним насиљем које је починио човек са српским држављанством.
1
Фото: Pixlr, AI, ilustracija

Он  у Луцерну од почетка децембра 2019. године живи одвојено од сада већ бивше супруге и њиховог сина. Отприлике годину и по дана касније, у априлу 2021. године, враћа се у бивши породични стан и ту покушава да убије своју бившу партнерку, барем је у то уверен јавни тужилац.

Комшије су у понедељак за "Blick" рекли да је у стану увек било гласно.

- Откад га више нема, ствари су постале тише - рекли су они.

Србин се сада налази на Психијатријској клиници.

Данас ће морати да одговара пред кривичним судом у Луцерну за покушај убиства и вишеструко насиље и претње властима и званичницима.

Како пише у оптужници, Србин је 14. априла 2021. године увече у сопственом стану зграбио кухињски нож и спреј за чишћење кочница и одвезао се до породичног стана у којем је живео са породицом.

На рођенданској забави била је и његова бивша супруга. Син је поруком тајно упозорио мајку да дође кући. Када је она требало да уђе у стан, син је успео да побегне из њега. Истовремено, оптужени је зграбио своју бившу супругу и увукао је у стан. Тада је узео спреј, запалио га и усмерио га на своју бившу супругу. Њена јакна и коса су се одмах запалиле.

Она је успела да побегне у купатило, где је скинула јакну и дланом угасила ватру у коси.

Упркос томе, оптужени Србин је није пуштао. Према оптужници, он је наставио да покушава да запали своју жртву испод врата купатила.

У једном тренутку успео је да развали врата и бившој супрузи је разбио телефон из руке. Она је тада покушавала да позове полицију. Успела је да побегне из купатила и отрчи до врата стана.

Србин ју је сустигао и неколико пута покушао да је убоде кухињским ножем који је претходно понео са собом. Жртва је успела да се одбрани рукама и задобила је посeкотине по шакама и рукама. Полиција је убрзо стигла и успела је да га савлада.

Оптужени признаје "главне карактеристике онога што се догодило". Међутим, он пориче да је хтео да убије своју бившу партнерку.

Како каже, само је хтео да је уплаши.

Дневник, Ало

EUR/RSD 117.0621
Најновије вести