Швељу одређен пртивор до 30 дана

НОВИ САД: Основни суд у Новом Саду одредио је данас притвор до 30 дана новосадском стлисти Срђану Швељу, који се сумњичи за три кривична дела, међу којима је сумња да је претходних месеци сексуално искоришћавао малолетнике који су долазили код њега као модели.
sveljo sfw
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Притвор му је одредио судија за претходни поступак на предлог тужилаштва, пред којим је претходно саслушан у присуству ангажованог браниоца, рекао је Тањугу портпарол суда Глигор Ненић.

Швељо се терети за кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, недозвољене полне радње и неовлашћено држање опојних дрога.

Претресом стана осумњиченог, полиција је пронашла фотографије настале злоупотребом малолетника у порнографске сврхе, саопштено је јуче из новосадске полиције.

Београдски медији наводе да је реч о познатом стилисти, док је Игор Јурић, који је раније говорио да има доказе о неколико случајева педофилије у Србији, написао на Твитеру да, да је дао имена оних за које се сумња на педофилију када су медији од њега тражили, сада не би био ухапшен први педофил.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести