Тужилаштво: 25 процесуираних, идентификација других у току

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је данас да је прекршајно и кривичноправно процеусирано 25 особа, од којих више њих због сумње да су извршили кривична дела изазивање опште опасности и насилничко понашање.
vise javno tuzilastvo
Фото: Tanjug / S.Radovanović, arhiva

БЕОГРАД: Поводом насилних догађаја који су се одвијали у Београду у вечерњим и јутарњим часовима последња два дана, Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је данас да је сада прекршајно и кривичноправно процеусирано 25 особа, од којих више њих због сумње да су извршили кривична дела изазивање опште опасности и насилничко понашање.

Тужилаштво напомиње да ови подаци ниси коначни те да се ради на идентификацији и других осимњичених како за кривична дела тако и прекршаја против јавног реда и мира.

У саопштењу се напомиње да је Више јавно тужилаштво заједно са основним тужилаштвима активно пратило развој насилних догађаја и у сарадњи са Министарством унутрашњих послова предузимало мере ради очувања јавног реда и мира и гоњења извршилаца кривичних дела која су извршена у близини Народне скупштине.

Истиче се да ће ово тужилаштво, имајући у виду своју законску обавезу да предузима гоњење извршилаца кривичних и казнених дела, наставити са предузимањем даљих радњи ради очувања јавног реда и мира у Београду као и поштовања Уставом и законом заштићених вредности нашег друштва.

Данас се у овом тужилаштву очекује саслушање неколико осумњичених за кривична дела почињена 6. јула у центру Београда.

Прекршајни поступци су такође у току.

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести