УБИО МЛАДИЋА НАКОН СВАЂЕ У НАПУШТЕНОЈ КУЋИ Подигнута оптужница за ЗЛОЧИН У АДАМОВИЋЕВОМ НАСЕЉУ

Више јавно тужилашто у Новом Саду подигло је оптужницу против Б. Ф. (48) који се сумњичи да је у напуштеној кући у Новом Саду, у Улици Руђера Бошковића, са више убода ножем, усмртио Н. Н. (38), сазнаје „Дневник”.
a
Фото: Dnevnik.rs

Он је признао да је починио кривично дело тешко убиство када је 20. новембра дошао у полицијску станицу у Улици Павла Папа у Новом Саду и рекао да је избо човека. Полиција је одмах потом отишла на лице места, где је затекла беживотно тело несрећног тридесетосмогодишњака, а код Б. Ф. је пронађен нож са траговима крви.

Злочину је претходио сукоб двојице мушкараца, који су боравили у напуштеној кући у близини Хигијенског завода, а према незваничним сазнањима, постоји очевидац који је у тренутку критичног догађаја био са жртвом и осумњиченим.

Б. Ф. се терети да је извршио кривично дело тешко убиство за које је запрећена казна затвора од најмање 10 година или доживотни затвор.

- Наредбом о спровођењу истраге, осумњиченом се ставља на терет да је 20. новембра у Новом Саду, у напуштеном објекту у Улици Руђера Бошковића бб лишио живота оштећеног Н. Н. из Новог Сада, на начин што му је ножем задао 31 убодну рану у пределу грудног коша, леђа и десне бутине, од којих је оштећени преминуо на лицу места – саопштило је тада новосадско Више јавно тужилаштво након злочина.

Б. Ф. се терети да је извршио кривично дело тешко убиство за које је запрећена казна затвора од најмање 10 година или доживотни затвор

Б. Ф. се од хапшења налази иза решетака. Њему је, након саслушања, судија за претходни потупак новосадског Вишег суда одредила притвор до 30 дана из разлога што постоје околности које указују на опасност од бекства, затим због постојања особитих околности које упућују на основану бојазност да би осумњичени у кратком временском периоду могао да понови кривично дело за које је основано сумњив и због начина извршења и тежине последице кривичног дела које је довело до узнемирења јавности. Притвор му је, потом, више пута продужаван, а последњи пут до 8. јуна.

Текст и фото: Д. Николић

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести