Ухапшена криминална група – кријумчарили дрогу и оружје

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК), у сарадњи са припадницима Безбедносно-информативне агенције (БИА), у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал, ухапсили су организовану криминалну групу која се у дужем временском периоду бавила кријумчарењем опојних дрога са подручја Србије ка земљама Европске уније.
droga3, mup
Фото: МУП

Ухапшени су Н.П. (1984), Д.О. (1982) и М. К.(1984), сви из Новог Кнежевца, а приликом претреса укупно је заплењено 10 килограма и 500 грама марихуане, два пиштоља, 177 комада муниције различитог калибра, као и новац у износу од 700 евра, 9.000 динара, 1.000 форинти и 20 фунти.

Полиција је у возилу којим је управљао осумњичени Д.О., иначе полицијски службеник, пронашла десет пакета са пет килограма марихуане, док је претресом стана и других просторија у којима осумњичени борави, пронашла  још пола килограма марихуане.

Фото: МУП

Претресом на још две локације на територији Новог Кнежевца и Новог Сада пронађено је још око пет килограма марихуане, два пиштоља и 177 комада муниције различитог калибра.

Фото: МУП

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Фото: МУП

EUR/RSD 117.2118
Најновије вести