Вулин: Коридор 10 најбезбеднија европска саобраћајница

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је, захваљујући ангажовању и преданом раду полиције, током ове туристичке сезоне Коридор 10 најбезбеднији европски пут и да је број кривичних дела на тој саобраћајници смањен за 40 одсто.
2
Фото: МУП

Министар Вулин, који је обишао Командно-оперативни центар МУП-а, прецизирао је да је током туристичке сезоне кроз Србију прошло 13.415.000 путника и око четири милиона возила.

"Припадници Министарства унутрашњих послова, за све то време, обезбеђивали су 133 различита објекта на Коридору 10. Захваљујући њиховом ангажовању и преданом раду, повећаној видљивости и томе што су 24 часа били присутни на Коридору 10, можемо да кажемо да је у овој туристичкој сезони то био најбезбеднији европски пут", истакао је Вулин.

Према његовим речима, број кривичних дела, захваљујући ангажовању полиције, смањен је за 40 одсто у односу на 2019. годину, када није било епидемије ковида и мера закључавања.

"Србија је безбедна земља и сваки њен део мора бити безбедан. Полиција ће наставити са ангажовањем на Коридору 10, али и на свим другим саобраћајницама у нашој земљи", истакао је Вулин, који је захвалио свим полицијским службеницима ангажованим на тој саобраћајници.

Министар је страним и домаћим држављанима који пролазе српским путевима поручио да о њиховој части и имовини брину припадници Министарства унутрашњих послова који, каже, воде рачуна да сваки део Србије буде сигуран и безбедан.

EUR/RSD 117.5819
Најновије вести