Вулин: Разбијена још једна кријумчарска банда, нађено оружје

БЕОГРАД: Припадници Министарства унутрашњих послова су рано јутрос, у акцији на простору Малог Хоргоша, пронашли 120 илегалних миграната и хладно и ватрено оружје, као и више стотина пасоша и личних докумената које су кријумчари одузели мигрантима.
МУП Србије
Фото: МУП Србије

Акција разбијања још једне кријумчарске банде спроведена је у оквиру континуиране контроле кретања и боравка илегалних миграната и проналаска кријумчара и оружја.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је присуствовао акцији, истакао је да је држава Србија одговорна, хумана и организована земља у којој се поштују закони и достојанство сваког човека, саопштио је МУП.

"Свако људско биће које се нађе на нашој територији има права која беспоговорно поштујемо, има право на достојанство, али ниједна кријумчарска банда неће проћи кроз Србију, а да буде наоружана, да не буде пронађена, разбијена и кажњена“, поручио је Вулин.

Нагласио је да Србија наставља са континуираним радом на контроли илегалних миграција и разну банду и олош који носи оружје проналази и одводи у затворе, где ће се суочити са правдом.

"Србија није паркинг за мигранте. Србија неће дозволити да се наш начин живота на било који начин мења и угрожава доласком миграната, или било кога другог. Држава Србија води рачуна да на целој њеној територији само она, само држава Србија, може да има монопол на примену физичке силе. Ми чувамо наш начин живота, поштујемо достојанство сваког човека, али у овој земљи ћете поштовати закон и нећете бити наоружани“, казао је министар полиције.

Припадници Министарства унутрашњих послова континуирано врше контролу кретања и боравка илегалних миграната у околини границе са Мађарском, у циљу проналска кријумчара и оружја, како би се очувала безбедност и сигурност свих грађана Србије, као и самих миграната, наводи се у саопштењу.

Стеван Николић
26.07.2022 • 13:02
Каква лаж!! "нећемо дозволити да се наш начин живота мења због миграната"?! Па хајде дођите то да ми кажете у лице, госн министре. 14 пута ми је одбијена некретнина, инсталирао сам и камере, снимио мигранте како разваљује и краду... И... Ништа!! Јавни тужилац у Сомбору каже: неможемо ништа?! Морате поднети приватну тужбу?! Срам вас било, Вулине, за овакве неистине!
EUR/RSD 117.2760
Најновије вести