Вулин: Ситуација у Новом Пазару под контролом, Жандармерија се повукла

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је ситуација у Новом Пазару под контролом и да су се са територије тог града повукли припадници Жандармерије.
vulin
Фото: МУП

Министар Вулин је у Скупштини Србије навео да за тих 54 дана, колико је Жандармерија била ангажована као испомоћ, није било ни једне притужбе грађана на рад полиције и захвалио се грађанима и највећем делу политичара у Новом Пазару на разумевању чињенице да је полиција радила све у интересу грађана.

„Република Србије је обезбедила помоћ и у ових 54 дана одузета је значајна количина наоружања, наркотика, возила, ухапшен је значајан број људи по потерницама, затварали смо локале који нису радили у складу са прописима. Није било заштићених“, рекао је министар Вулин.

Према његовим речима, Полицијска управа у Новом Пазару мора бити у стању да  гарантује поштовање јавног реда и мира и спровођење закона и да онај ко то не може да ради неће више бити у Полицијској управи, полицији и на челу управе.

Министар Вулин се у Скупштини Србије још једном извинио због инцидента испред  Синан-бегове џамије истакавши да је тај инцидент дубоко погодио сваког припадника Министарства, да је полицајац који је инцидент направио одмах суспендован и да такво понашање никада неће имати подршку у држави Србији.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести