Здравковићу укинута пресуда за покушај убиства Милана Бека

БЕОГРАД: Апелациони суд у Београду укинуо је притвор Александру Здравковићу, оптуженом за покушај убиства бизнисмена Милана Бека 2014. године и одредио му кућни притвор.
Apelacioni sud u Beogradu Foto:Tanjug
Фото: Tanjug

Здравковићу је Апелациони суд укинуо и првостепену пресуду којом је био осуђен на 10 година затвора због овог кривичног дела, али детаљи одлуке још нису познати јер одлука суда још није израђена, рекла је за Тањуг портпарол суда Мирјана Пиљић.

То значи да ће се Здравковићу поновити суђење пред Вишим судом у Београду.

Здравковић је у притвору био четири године, од хапшења у јуну 2016. године.

У овом поступку одговара и Маја Адровац, која је већ два пута првостепеним пресудама ослобођена оптужби за помагање у покушају убиства Бека.

Одлука Апелационог суда у односу на њу још није позната, али пошто је већ једном укидао првостепену пресуду, овај суд сада мора да донесе коначну одлуку о оптужби против Маје Адровац.

Може да јој потврди ослобађајућу пресуду, да је преиначи у осуђујућу или да сам отвори главни претрес и изведе кључне доказе и сам пресуди.

Здравковић је оптужен да је покушао да убије Бека у саизвршилаштву са НН лицем које му је јављало кретање Бекових кола.

На Бека је пуцано 14. новембра 2014. године када се колима враћао с посла у своју кућу на Сењаку. Том приликом је рањен његов возач Драган Драгаш.

Маја Адровац је после првог суђења у овом поступку била ослобођена оптужби због недостатка доказа, али је та пресуда укинута и по одлуци Апелационог суда суђење јој је поновљено у овом заједничком поступку са Здравковићем који је ухапшен у међувремену.

Здравковић је у притвору је од хапшења у јулу 2016. године, док се Маја Адровац брани са слободе.

Терети се да је са НН лицем покушао да убије Бека, као и да је довео у питање живот његовог возача Драгана Драгаша, и то тако што је пуцао у њих када је возач успорио кретање возила како би даљинским управљачем отворио капију Бекове куће на Сењаку.

Здравковић је и раније сумњичен за тешка кривична дела као припадник "земунског клана", али је оптужби ослобођен.

Беко је током сведочења рекао да би Здравковић могао да буде нападач који је пуцао на њега, али то није могао да тврди са сигурношћу.

Код Маје Адровац у стану, која је била ухапшена у јулу 2015, нађени су меци и ДНК који су је повезали са нападом на бизнисмена.

EUR/RSD 117.5934
Најновије вести