„Џокер“ престигао „Дедпула“ на благајнама

"Џокер" Тода Филипса можда је поделио критичаре, но публика је похрлила у биоскопе да погледа извикани филм, пише Индекс.
е
Фото: Youtube Printscreen

Трилер у којем Жоакин Финикс глуми побеснелог интровертног кловна који се окреће криминалном животу у Готам Ситију управо је оборио рекорд и постао филм категорије Р који је највише зарадио на благајнама. Досад је од продаје улазница зарадио 788 милиона долара, а досадашњи рекордер из ове категорије био је "Дедпул" из 2016., који је зарадио 783 милиона. Р категорија у Америци иначе подразумева филмове који су означени као „ограничени за гледаоце млађе од 17 година због претерано графичког насиља, приказа голотиње и секса, употреба дрога или алкохола, или свега тога заједно.

Иако су редитеља "Џокера" оптуживали да глорификује насиље, већ првог викенда приказивања постао је рекордер, односно филм који је у неколико дана погледао дотад највећи број гледатеља. Рајан Рејнолдс, глумац који је тумачио Дедпула, честитао је “Џокеру” на успеху, додуше у свом познатом шаљивом маниру.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести