Ђурица: Представа "Није човек ко не умре" говори о болестима, животу, пролазности

БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је глумац Александар Ђурица који је говорио о својим улогама у представи "Није човек ко не умре" и филму "Усековање".
Танјуг/Зоран Жестић/Александар Ђурица
Фото: Танјуг/Зоран Жестић/Александар Ђурица

Ђурица је рекао да у "Није човек ко не умре" игра лика Рефика Селмана који је "описни човек", а комад је несвакидашњи за ово време, потиче из 1984. године и наслања се на Семјуела Бекета, Ежена Јонеска и раног Ацу Поповића.

Према његовим речима, представа редитеља Горчина Стојановића у Звездара театру говори о болести, односима, животу, пролазности и где смо као јединке.

"Стојановић је бирао поделу. Желео је да ствар подели са људима који су блиски, са којима је радио и пријатељи су међу собом. То је комад његовог оца (Велимира) и посвета је оцу и мајци", рекао је глумац.

Ђурица је додао да у раду на представи у екипи није било никаквог осећаја да раде тежак посао и све је ишло "као песма, као вода".

Говорећи о филму "Усековање" редитеља Синише Цвијетића и сценаристе Давида Јаковљевића, Ђурица је рекао да нису знали да снимају другачији филм.

"Нисам га погледао до премијере. Чекао сам да видим у чему играм. Чуо сам да је несвакидашњи. Подсетио сам се гледајући филм амотосфере у којој смо радили. Доста је било ризично пустити се тим младим љдима у руке, али направили су филм који са мало новца држи пажњу", оценио је Ђурица.

Према његовим речима, "Усековање" је "виешеслојан филм који говори доста о нама".

Упитан како трајати у глумачком послу, Ђурица је рекао да "нема посебног рецепта - треба јако веровати у себе, радити на себи, и бити приземан са обе ноге на земљи".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести