ФАФ 2021: Специјална пројекција „Келта“ у среду у Арени Синеплекс

НОВИ САД: У среду, 1. децембра, у 19 часова, у оквиру Фестивала ауторског филма у Арени Синеплекс, биће одржана специјална пројекција филма Милице Томовић „Келти“.
k
Фото: Promo

Део ауторске и глумачке екипе филма коју чине Дубравка Ковјанић, Стефан Трифуновић, Славен Дошло, Јелена Ђокић, Јован Белобрковић и Милица Томовић поклониће се публици. Карте  су у продаји.

Прича о нестанку земље и губитку идентитета, приказана кроз три различите генерације једне породице и њихове дневне рутине током припрема за рођендан најмлађе ćерке, смештена је у зиму 1993. године. Бил Клинтон је изабран за председника САД. Одри Хепбурн је умрла. Ратови који окончавају живот Југославије настављају се у Босни и Хрватској. Београд је под санкцијама и инфлација прети да постане хиперинфлација.

Редитељка је инспирацију пронашла у жељи да схвати тренутак када је све неповратно пошло наопако са земљом у којој смо рођени - Југославијом. 

Идеја је била да се истовремено бавим својим детињством и одраслим животом, заробљавајући их у једну кућу и један дан, са могућношћу да схватим кроз шта су пролазили моји родитељи, сада када сам достигла њихове године, рекла је Томовић.

Глумачки ансамбл филма „Келти“ чине Дубравка Дуда Ковјанић, Стефан Трифуновић, Катарина Димић, Ања Ђорђевић, Милица Грујичић, Славен Дошло, Јелена Ђокић и други.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести