Филм “Отац” Срдана Голубовића освојио награде публике у Пули

ПУЛА: Играни филм “Отац” Срдана Голубовића са просечном оценом 5,0 освојио је награду публике “Златна врата Пуле” на управо завршеном филмском фестивалу у Пули, јавили су организатори.
s
Фото: Youtube Printscreen

Публика је гласањем за Хрватски програм приказан у Арени доделила награду српском филму, док је Златна арена у категорији “Мањинске хрватске продукције” за глумачко остварење припала Горану Богдану за главну улогу Николе у филму “Отац”.

Жири је навео образложење глумачке награде - “Суптилно и емотивно, бриљантно одиграна улога оца који се бори за своју децу”.

Психолошка драма “Отац” о мучној борби анти-хероја који касније постаје херој, победила је у конкуренцији за Награду публике друге наслове као “Матер”, “Маре”, “Глас”, “Рибање и рибарско преговарање”, “Тереза37”.

Велика Златна арена за најбољи филм додељена је филму “Тереза37” продуцентске куће ”Фокус Медиа” Ирене Марковић, а исти филм осваја и Арену за режију - Данило Шербеџија, као и сценарио - Лана Барић, иначе дебитантско дело ове глумице.

Златну арену за најбољу главну мушку улогу Хрватском програма - “Хрватски филм”, освојио је Раде Шербеџија за ролу писца Петра Хекторовића у филму “Рибање и рибарско приговарање” Милана Тренца.
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести