Никола Ђуричко у америчкој серији Stranger Things

ЛОС АНЂЕЛЕС: Српски глумац Никола Ђуричко, који се прошле године преселио са породицом у Лос Анђелес, заиграће у четвртој сезони популарне ТВ серије “Чудне ствари” (Stranger Things) у продукцији моћне стриминг платформе Нетфликс.
nikola djuricko
Фото: Tanjug (video)

Глумац је летос потврдио да је у плану да снима серију, али никакви детаљи нису били познати, а сада је откривено да тумачи улогу извесног негативца Руса Јурија.

Ипак, како је недавно открио медијима, не сме да даље ништа прича о својој улози, осим да је по минутажи “пристојна, средња, није ни најмања на свету, а није ни огромна”.

Јури је откачени шверцер и шаљивдижија који ужива у лошем хумору и хрскавом путеру од кикирија, једнако колико и у новцу, а трејлер серије је указао на то да ће се радња целе нове сезоне одвијати у Русији.

О новом ангажману у славној серији, Ђуричко је изјавио медијима да је улога лепа и упечатљива, маркантна, одговара његовом сензибилитету и палети изражајних могућности.

"Stranger Things" је већ са првом сезоном постала најгледанија серија на Нетфликс стриминг сервису.

У новом, четвртом серијалу глумцима Винони Рајдер, Дејвиду Харбору, младој нади Холивуда Мили Боби Браун придружује се још неколико ликова, а међу њима и Ђуричко.

Ангажован је и немачки глумац Том Влашиха, најпознатији домаћој публици из "Игре престола", а ту је и чувени Роберт Енглунд, глумац који је играо застрашујућег Фредија Кругера у филмском серијалу “Страва у Улици брестова”.

За сада је познато да су снимљене прве две епизоде 4. сезоне, пре него што је снимање прекинуто због короне, а екипа се на сет вратила у септембру.

Занимљива је чињеница да је Ђуричко увелико кренуо лаганим стопама да снима у Холивуду, али се о томе није писало у медијима, тако да је овај ангажман у серији само природан след ствари.

Тако је све кренуло још са контраверзном и осетљивом ратном драмом “У земљи крви и меда” у режији Анђелине Џоли, као и у продукцији њеног бившег мужа Бреда Пита - “Светски рат З”, где је холивудски суперстар и играо главну улогу, а Ђуричко имао мању ролу пилота.

Онда је био запажен и у америчкој крими серији “Легенде” (FOX) уз Шона Бина, где се појавио у девет епизода у две сезоне.

Британско-француска мини серија “Последњи пантери” (The Last Panthers 2015) такође је била одскочна даска за Ђуричка, а у овом акционом трилеру уз Саманту Мортон и покојног Џона Харта играо је велику улогу и Горан Богдан, као и српски глумци Никола Ракочевић, Љубомир Бандовић, Борис Исаковић, Игор Бенчина, Гордан Кичић, Бојан Димитријевић.

Ђуричко био ангажован и у европским продукцијама, као што је холандска ТВ серија “Hollands Hoop” (2014), где је снимио чак 20 епизода, да би се опробао и у енглеском крими серијалу за ББЦ - “Информер” (2018), о инфилтритању оперативаца у редове терориста у осетљивом миљеу Пакистанаца и Британаца.

Од регионалних пројеката био је виђен у босанској драми “Деца Сарајева” (2012) Аиде Бегић и словеначком филму “Можете ли да дишете” (2019) Мартина Турка.

У Србији је био актуелан са главном улогом у серији од 44 епизода “Ујка-нови хоризонти”, и такође као водећи актер филма “Пијавице” Драгана Маринковића током 2019. године, када је био и део екипе друге сезоне серије “Сенке над Балканом” и серије "Пет".

Готов је и нови филм Олега Новковића “Жив човек”, у коме је такође Ђуричко одиграо главну улогу, а чија ће светска премијера бити на фестивалу Котбус у Немачкој 30. новембра.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести