О "Дари из Јасеновца" пише престижни портал Златни глобус

БЕОГРАД: Селекциона комисија Златног глобуса, најпрестижније организације за доделу награда у филмској индустрији, објавила је званично на свом порталу goldenglobes.com аналитички текст на тему страдања српског народа приказаног у филму "Дара из Јасеновца".
https://www.goldenglobes.com/articles/dara-jasenovac-serbia
Фото: goldenglobes.com/articles/dara-jasenovac-serbia

Дуго очекивано остварење креће са приказивањима у биоскопима широм Сједињених Америчких Држава почетком фебруара, а поред трке за Златни глобус, Србију ће представљати и у трци за 93. награду Америчке академије филмске уметности и науке - Оскар, у категорији за најбољи међународни филм.

Текст се бави историјском позадином приче филма, исказујући разумевање за српске жртве и наводи се да је "Јасеновац" био један од највећих логора за истребљење, али да је у свету мало ко чуо за њега.

"Овим местом ужаса управљао је владајући усташки режим, Хрватски револуционарни покрет, како су се сами називали. Они су били ултранационалистичка, фашистичка и терористичка група која је обављала прљаве послове хрватске владе, након што су Хрвати склопили пакт с Хитлером, брутално убијајући и мучећи више Јевреја, Рома и Срба него у већини других концентрационих логора", наведено је на порталу goldenglobes.com.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести