Петровић: Серија "Клан" представља криминалце као антихероје

БЕОГРАД: Глумац Милош Петровић гост је нове епизоде видео серијала "Танјуг Рефлектор" где открива да публика радо гледа тв серију "Клан" у којој оживљава лик "Камилице", због концепта редитеља Бобана Скерлића који криминалце представља као тоталне антихероје.
milos petrovic
Фото: Youtube Printscreen

Милоша Петровића углавном сви познају под надимком Тропејац, а за кратко време улогама у позоришту и телевизијским форматима млади глумац је освојио наклоност публике и стручне јавности.

У првој сезони тв серије "Клан" он је уверљиво оживео лик "камилице" стереотипног припадника криминалног миљеа на Балкану.

Петровић напомиње да тв серија "Клан" има велику гледаност јер је редитељ Бобан Скерлић заједно са глумачцком екипом представио криминалце као антихероје.

"Када неко погледа једну епизору или целу прву сезону серије ''Клан'' никако не жели да постане криминалац. Недноставно не жели да заличи на неког од протагониста серије. Бобан Скерлић је пронашао изузетну путању у грађењу ликова у серији и помогао глумцима да се добро осећају иако играју криминалце", казао је Петровић.

Његов лик "Камилица" како каже изграђен је из искустава са људима који су му пролазили кроз живот.

" Од сваког човека сам узео нешто за ''Камилицу''. Тај лик није написан по животу живог човека тако да сам имао доста слободе у предлозима за оживљавање ''Камилице''. Могу да откријем да ће мој лик да се развија ма више неће имати могућности да се развија", казао је Петровић.

Према његовим речима Београдско драмско позориште исписује златне странице у својој историји.

"Дошли су значајни редитељи из иностранства да режирају у БДП-у. Диего Де Бреа нам је открио ново позориште у престави ''Баал'' јер је заједно са глумцима долазио до решења на сцени. Срећан сам што сам део ансамбла Београдског драмског позоришта", рекао је Петровић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести