Почело снимање филма "Келти" у режији Милице Томовић

БЕОГРАД: Снимање остварења “Келти”, првог дугометражног играног филма у режији вишеструко награђиване редитељке Милице Томовић, почело је 8. марта у Београду, саопштили су из Филмског центра Србије. 
kelti
Фото: Promo

”Келти” представљају још један од филмских пројеката подржаних на конкурсима Филмског центра Србије за суфинансирање производње домаћих дугометражних играних филмова.

Улоге у филму тумаче Дубравка Ковјанић, Стефан Трифуновић, Никола Ракочевић, Милица Грујичић, Јелена Ђокић, Славен Дошло, Нада Шаргин, Јована Гавриловић, Олга Одановић, Јован Белобрковић.

”Келте” режира Милица Томовић, која је с Тањом Шљивар и ауторка сценарија. 

Продуцент филма је Владимир Васиљевић, а извршна продуценткиња Јелена Раденковић, а директор фотографије Далибор Тонковић. 

Филм монтира Јелена Максимовић, а дизајн звука ради Јаков Мунижаба. Сценографкиња је Марија Митрић, костимографкиња Маја Мирковић док је за шминку задужена Марија Ковачевић Јовановић.

Милица Томовић је режирала сегмент Дипломирање у склопу омнибуса “Октобар“ (2011), као и неке од епизода хваљене и популарне телевизијске серије “Јутро ће променити све“. 

Међутим, најпрепознатљивија је као редитељка и на међународном плану запаженог играног филма “Транзиција“ (2016), који је приказан на фестивалима у Торонту, Локарну, Котбусу и на Кипру, а који је овенчан главним наградама у својој категорији на Мартовском фестивалу и на Сарајевском филмском фестивалу, где је нарађенем Срцем Сарајева

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести