ПРЕМИНУО ГЛУМАЦ ИЗ "TWIN PEAKS" Познат као ЉУБАВНИК Мерилин Монро, био номинован за Оскара

Амерички глумац Дон Мјуреј, познат по својој улози у култној серији "Twin Peaks: The Return", преминуо је у 94. години живота, потврдио је његов син Кристофер.
a
Фото: Youtube Prinscreen/Marilyn Monroe Video Archives

Детаљи узрока смрти још нису откривени, али је Мјуреј оставио неизбрисив траг у свету филма и телевизије.

Дон Мјуреј је осим улоге у серији "Twin Peaks: The Return" такође остварио запажене улоге, укључујући и улогу љубавника Мерилин Монро у комедији "Bus Stop". За своју улогу каубоја у овој комедији, био је номинован за престижну филмску награду Оскар у категорији најбоље споредне улоге.

Мјуреј је остварио бројне роле на филму и телевизији у каријери дугој 60 година. За улогу у комедији "Bus Stop", где је тумачио лик каубоја који је био у љубавној вези с ликом који је тумачила Мерилин Монро, био је номинован за Оскара за најбољу споредну улогу.

Са каријером која је трајала пуних 60 година, Мјуреј је остварио бројне улоге које су га учиниле омиљеним глумцем широм света. Његов допринос филмској уметности је непроцењив, а љубав према глуми јасно се осећала у сваком његовом наступу.

Дон Мјуреј ће заувек остати упамћен као један од најталентованијих глумаца свог времена. Његова улога у "Twin Peaks: The Return" и остали незаборавни тренуци са екрана наставиће да живе кроз сећања обожавалаца широм света. Својим шармом и изузетним глумачким умећем, Мјуреј је освојио срца публике и заувек ће бити део филмске историје.

Аlo

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести