Снима се прва српска оригинална серија о лекарима

БЕОГРАД: "Јесење кише" радни је наслов прве домаће оригиналне серије која се бави медицинском тематиком, животом лекара и медицинских радника, а чије снимање ускоро почиње.
film kamera snimanje pixabay
Фото: pixabay.com

Креативни тим Оригинал филма био је инспирисан да реализује овај пројекат, како кажу, чињеницом да ће након ере доминације крими играних серијала, гледаоци пожелети другачије садржаје, са више емоција и емпатије.

Сценариста је драмски писац Радослав Лале Павловић, аутор серије "Мој рођак са села", коју су гледаоци ових дана имали прилике репризно да гледају на програмима РТС.

Нова серија прати живот младог лекара који је одрастао и студирао у Бечу у тренутку када се враћа у родни крај свога оца, у град Краљево да ту започне нову каријеру.

Вративши се у средину коју носи у срцу, делећи међународно стечено знање са струком и својим народом, главни јунак коначно има осећање да живи квалитетним животом.

"Сада када је пројекат спреман звучи невероватна чињеница да нисмо имали домаћу оригиналну серију о лекарима иако је овај поджанр један од најпопуларнијих на свету. У Америци сваке сезоне се појави пар нових “медицинских” играних серија, слично је у Русији, Кореји, Енглеској, Немачкој. Наша серија у себи носи важне едукативне поруке и има јак емпатијски потенцијал", каже Верица Андрејић, продуцент из тима Оригинал филма.

Она истиче да игране серије јесу најатрактивнији начин да се укаже на значај раног откривања болести, да промовишу здравствену превенцију као и да истакну неопходно поверење у лекаре.

"Пандемија из које излазимо нас је још једном подсетила на племенитост овог посла, и на жртве које свакодневно несебично подносе и пацијенти и лекари и медицински радници. Нова серија је истовремено и пуна људске драме, борбе за живот, али има и пуно хумора, љубави и уживања у животу које пружају мањи градови са живописном околином", истиче Андрејићева.

Према њеном мишљењу, повратак младих стручњака у мање средине и афирмација животног стила, који између осталог обезбеђује здравији, мирнији и најчешће квалитетнији живот је сигурно још једна велика порука овог пројекта.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести