Срце Сарајева уручено редитељу Мишелу Франку

САРАЈЕВО: Мексички редитељ Мишел Франко примио је вечерас почасно Срце Сарајева за изванредан допринос филмској уметности и подршку Сарајево филм фестивалу.
bioskop film pix
Фото: Pixabay.com

"Знам колико је ово фантастичан фестивал, а није сваки такав, са најбољом могућом публиком... Осећам се као код куће. Наставићу да правим филмове само како бих се овде вратио. Моје срце је у ствари у Сарајеву", рекао је Франко примајући награду.

Директор фестивала Мирсад Пуриватра уручио је Срце Сарајева Франку, који је награђен бурним аплаузом. Срце Сарајева Франку је, иначе, додељено прошле године, али он није био у прилици да га прими због ситуације с пандемијом.

У оквиру "Опен ер" програма Сарајево филм фестивала вечерас је приказан Франков филм "Нови поредак" (2020), дистопијска драма у којој се луксузно венчање припадника више класе неочекивано претвара у поприште класне побуне, која завршава државним ударом.

"Филм је произведен прошле, чудне године, која је била без директног контакта са публиком. Ово је сјајан завршетак - пред великим екраном", рекао је Франко пред почетак пројекције на огромном платну простора на отвореном "Љетна Кока-кола позорница".

Франко је први пут посетио фестивал у Сарајеву 2009. године са својим првим филмом "Даниел и Ана", а 2017. био је председник жирија Такмичарског програма - Играни филм.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести