У четвртак почиње 18. Филмски Фронт, овог пута онлајн

На овогодишњем Филмском Фронту биће приказано 73 краткометражна филма селектована од стране редитеља Филипа Марковиновића, од чак 1100 радова пристиглих на конкурс.
18. Filmski Front Foto: filmfront.rs
Фото: 18. Филмски Фронт Фото: filmfront.rs

НОВИ САД: Осамнаести по реду Филмски Фронт, међународни фестивал краткометражног филма, одржаће се од четвртка до недеље 1. новембра, али целокупан програм ће се пратити путем интернет платформе, према одлуци дирекције фестивала из Новог Сада.

Праћење свих филмова онлајн биће потпуно бесплатно, уз претходну регистрацију на сајту филмфронт.рс, а дирекција смотре се одлучила на овај формат фестивала из безбедоносних разлога услед и даље актуелне пандемије, стоји у саопштењу организације.

Како је раније најављено, на овогодишњем Филмском Фронту биће приказано 73 краткометражна филма селектована од стране редитеља Филипа Марковиновића, од чак 1100 радова пристиглих на конкурс.

У фокусу су такмичарске селекције “Србија/регион” и међународна селекција најбољих радова насталих током протекле две године.

Победника међународне селекције бираће публика, док ће одлуку о победнику Србија/регион селекције донети трочлани жири - редитељ Огњен Петковић, редитељка Марија Стојнић и глумац Младен Совиљ.

У сарадњи са Филмским центром Србије, најбољи филм селекције Србија/регион добиће новчану награду у вредности од 1.000 евра.

Првог фестивалског дана публика ће имати прилике да у оквиру програма "Новосадска селекција“ гледа филмове локалних аутора.

Селекција "ДокуФронт“ доноси нове кратке документарце из Србије и целог света, док је "Фронтић“, селекција анимираних филмова за најмлађе.

Последњег дана фестивала у недељу 1. новембра Филмски Фронт организује мастер клас „Уметност флерта на филмском маркету“.

Тада ће редитељ Павле Вучковић и продуцент Стефан Младеновић одржати предавање на тему припреме сценарија и целокупног представљања пројеката на страним филмским маркетима, односно састанцима са продуцентима у свету.

Фестивал је подржан од стране Града Новог Сада, Филмског центра Србије и Омладинске престонице Европе Нови Сад.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести