Уна Бреговић о улози у остварењу "Круна"

У филму и ТВ серији „Круна“, музичкој бајци са елементима трилера која се тренутно снима у Београду, главну женску улогу одиграће Уна Бреговић, друга ћерка Горана Бреговића, која годинама живи и ради у Француској и није до сада била позната нашој јавности.
1
Фото: В. Фифа

Млада глумица први пут ће се, тако, наћи у српској кинематографији, и то у остварењу које прати живот четворо музички талентоване деце, који беже из дома за небринуту децу не би ли остварили своје снове и борили се за музику. Када се ова деца упусте у непознато упознају Романа, краља Рома који ће им променити животе, а када их сретнемо много година касније они ће доћи на праг своје популарности и славе, а њихови завети из детињства постају заборављени. 

Прилику да покаже свој таленат Уна Бреговић добила је уз свог оца Горана, који ће такође играти у овом филму и серији и који потписује све композиције које ћемо слушати када стигне у биоскоп, али и на мале екране. 

– Мени је прва улога у филму и јако сам задовољна што радим са овом екипом. Сви су ме лепо примили и баш ми је дивно овде. Долазим са великим осмехом, лепа је енергија и доста сам ствари научила од других глумаца и то ми је јако драго – рекла нам је Уна Бреговић, додајући да у филму игра лик Гамјуна, својеврсног митског бића. – Она је тако нестварна и у сну она у Микију једном од главних јунака, којег игра Игор Бенчина, а који је осовина приче, човек који је издао своје пријатеље, браћу и сестре зарад неких својих циљева, пробуди у ту неку хуманост коју је изгубио. Он у читавом филму и серији издаје све око себе и преко те љубави, женствености и свега осталог што му Гамајун, коју играм, донесе, он открива љубав и схвата да новац и успех нису све на свету. Мислим да је то јако важно. 

Иначе, Уна је на промоцији уприличеној за медије поводом снимања овог остварења, стигла као велико изненађење и ексклузива, будући да екипа није желела да открива да је и она једна од учесника. Она је на конференцији за медије приказала и свој необичан стил, па је тако на себи носила фармерке у плавој боји, белу мајицу и плаву кошуљу преко које је обукла хеклани прслук. Такође, цео стајлинг уклопила је са шареном марамом, а многи погледи били су упрени и у њене тетоваже у боји на рукама. 

Према речима креатора овог остварења, „Круна” је највећи пројекат домаће продукције у последњих 50 година. Редитељ Василије Никитовић рекао је медијима да ће ова прича славити успех и љубав, те да ће се засигурно издвојити, како својим садржајем тако и јединственим жанром у коме музика игра једну од главних „улога”.

 „Круна“ се реализује у продукцији „Телекома Србија”, „Кинооко филма” и „100 Стронг Продуцтион”. Премијера филма планирана је на јесен, док ће серија бити емитована на каналу Суперстар ТВ након биоскопске дистрибуције филма. У овом остварењу поред Уне и Горана Бреговића играју и Драган Јовановић, Игор Бенчина, Вања Ејдус, Соња Колачарић, Вук Костић, Стефан Бундало, Ива Штрљић, Јана Илић Милић, Бранислав Зеремски, Гордан Кичић, Срђан Тодоровић, Сергеј Трифуновић, Рамбо Амадеус, Петар Стругар и многи други. 

Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести