Изложба "Уметници о архитектури" у Панчеву

ПАНЧЕВО: Изложба групе аутора "Изградити поново: уметници о архитектури" биће отворена 21. новембра у Галерији савремене уметности Културног центра Панчева.
1
Фото: Tanjug

Своје радове ће представити Радош Антонијевић, Јасмина Цибиц, Душица Дражић, Милорад Младеновић, Саша Татић, Саша Ткаченко и Лана Стојићевић, а кустоси и селектори су Соња Јанков и Бранислав Николић.

Изложба ће бити отворена у 19 сати, а приказује кроз различите медије шта се дешава с архитектуром када је савремени уметници укључе у своје праксе и поставе је у нов дискурс.

"Изградити поново: уметници о архитектури" део је 14. издања манифестације "Уметност, архитектура, дизајн" Галерије савремене уметности и Културног центра Панчева.

Изложбом је обухваћена уметничка пракса стваралаца из постјугословенског региона који се фокусирају у својим радовима како на ревалоризацију југословенског модернизма, тако и на градитељске праксе које настају у послератним и кризним периодима транзиције.

Поставка указује на значај који савремена уметност има за критичко промишљање архитектонских пракси и њиховог културолошког значаја.

Изложбу је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије, а биће отворена до 6. децембра.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести