Министарка подржала предлог издавача о одлагању Сајма књига

БЕОГРАД: Министарка културе Маја Гојковић подржала је предлоге Удружења издавача и књижара Србије, Удружења професионалних издавача Србије и Групације самосталних издавача да Сајам књига буде одложен за октобар следеће године.
e
Фото: Dnevnik.rs

Гојковић је позвала директора Београдског сајма Данку Селић да размотри одлуку да Сајам књига буде одржан у септембру и подржала је издаваче у оцени да продукција књига до термина планираног за сајам неће бити припремљена у складу са годишњим планом, а што може довести до тога да не буде довољно нових наслова.

Министарка је указала на примедбу издавача да би сајам могао да буде недовољно посећен, а тиме и економски неоправдан за издаваче, наводећи да се те примедбе морају озбиљно размотрити, посебно имајући у виду да је претходна година због пандемије била тешка за све који раде у области културе.

"Из свих ових разлога, а у чврстом уверењу да је заједнички циљ да манифестација по којој су и Београд и Србија препознатљиви буде што успешнија и за издаваче и за посетиоце Гојковић је позвала Београдски сајам да прихвате предлоге издавача", наведено је у саопштењу Министарства за културу и информисање.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести