Ненаду Шапоњи књижевна награда "Мома Димић"

БЕОГРАД: Књижевна награда "Мома Димић" припала је новосадском книжевнику Ненаду Шапоњи за књигу "А Брисел се да преходати лако", у издању куће Сајнос, саопштила је данас Библиотека града Београда.
nenad saponja
Фото: Youtube Printscreen

Чланови жирија Јасмина Нинков, Живка Маричић, Слађана Илић, Сања Милић и председник Михајло Пантић, у образложењу наводе да "Шапоњина књига представља концептуално јасно компоновану збирку језички инвентивних, микроскопски прецизних извештаја са путовања по даљем и ближем свету, од Индије до Новог Сада, од Пекинга до Зубиног потока и тако редом".

"Шапоња, по унутарњој вокацији понајпре песник, књигом ''А Брисел се да преходати'' лако сврстава се у ред нових путописаца у српској књижевности који, управо као и Димић, писац чије име ова награда носи, на трагу најбољих учинака националне путописне традиције, путовање схвата као трагање за самоидентификацијом...", наводи жири.

Шапоњи је награду уручио председник општине Сопот Живорад Милосављевић у оквиру 25. манифестације "Дани Милована Видаковића", одржане 7. и 12. јула у организацији Библиотеке града Београда, одељења Библиотеке ''„Милован Видаковић'''', општине Сопот и Црквене општине Неменикуће.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести