За награду Александар Тишма номиновани писци из целог света

Фондација „Александар Тишма“ из Новог Сада саопштила је да ће 24. јуна доделитид руги пут Међународну награду за књижевност „Александар Тишма“, писцу кога изабере међународни жири у саставу: Петер Хандке, Илма Ракуза, Ласло Мартон, Владислава Гордић Петковић и Матијас Енар.
knjige
Фото: pixabay.com

Награду ће лауреату уручити председница жирија Илма Ракуза, у Матици српској у Новом Саду. Жири ће и ове године имати тежак задатак јер се у ширем избору номинованих светских писаца налазе звучна имена као што су Михаел Кригер, Слободан Шнајдер, Сесил Вајсброт, Давид Албахари, Мирча Картареску, Данијел Келман, Миљенко Јерговић, Емануел Рубен, Софи Оксанен....

Међународана награда „Александар Тишма“ додељује се за књижевно-уметничко дело које је, поред матерњег језика писца, објављено на енглеском, француском и немачком језику, у току 2020. и 2021, али се може доделити писцу и за целокупни књижевни опус. Захваљујући међународном угледу великог српског писца Александра Тишме, и релеватности међународног жирија, на конкурс су пристигле номинације за писце и њихова дела из целог света. Награда се састоји од новчаног износа (10.000 евра) и дипломе, коју потписује председник Управног одбора Фондације и председник Жирија.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести