"40 Фингерс" за Танјуг: Публици је потребна емоција на конце

БЕОГРАД: Дуго ишчекивани концерт популарне гитарске супергрупе “40 Фингерс” отвара Guitar Art Festival 1. јуна у београдској Комбанк дворани, а гости из Италије за Танјуг поручују људи, сада више него икада, треба да проживи своје емоције на концертима.
40
Фото: Youtube Printscreen

Цењени музичари са нестрпљењем очекују наступ пред београдском публиком, који је до сада три пута био одложен.

Нови музичко-сценски спектакл италијанског гитарског квартета “Guitar Rhapsody” представиће познату филмску музику, ауторске песме, а потом следи енергичан део са култним мелодијама и популарним обрадама поп и рок хитова у посебном аранжману за 4 гитаре.

"40 Фингерс" у разговору за Танјуг истичу да су им многи људи писали у протеклих годину дана са жељом да их чују како свирају уживо.

"Реалност је таква да смо још срећнији од њих! Немогућност свирања уживо је фрустрирајућа ствар за музичара и верујемо да сада више него икад људи треба да проживе своје емоције на концертима, без обзира о којем жанру је реч. То је начин да се поново удахне уметност" кажу чланови бенда који ускоро стиже у Београд.

Како кажу, не обазиру се на жанровска одређења њихове музке.

"Постоји само добра и лоша музика. У нашем музичком истраживању увек покушавамо да ухватимо најзанимљивије аспекте сваког стила и репертоара, као и најбољи начин да то оркестрирамо са четири гитаре. У ствари, избор песама се врши на врло инстиктиван начин, према укусу сваког од нас. На овој летњој турнеји, након периода који нас је све задесио, даћемо мало већи простор најпознатијим и најупечатљивијим песмама, али ипак ћемо оставити простор и нашим оригиналним песмама" кажу чланови Бенда.

Будући да их београдска публика чека више од годину дана, поручују да ће дати све од себе на концерту у Комбанк дворани.

Припремили смо врло разнолику и динамичну листу, која укључује класичне рок песме, нашу класичне рок песме, али и неке интимније песме и култне музичке нумере" кажу чланови бенда.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести