Аланис Морисет објавила нови сингл “Rest”

ЊУЈОРК: Америчка поп рок музичарка Аланис Морисет, која је са великим бројем хитова некада освајала читаву планету, објавила је недавно нови сингл “Рест” за дискографску кућу RCA Records из Њујорка, која је део корпорације Sony.
r
Фото: Youtube Printscreen

Чак седмострука добитница “Греми” награда кантауторка је доживела невероватну ренесансу након прошлогодишњег деветог студијског албума “Such Pretty Forks In The Road” који ју је вратио на сцену славе.

Нова песма “Rest” једна је од њених најбољих нумера икада према мишљењу медија, а снимљења је за потребе НАМИ / МТВ партнерства “Mental Health Awereness”, које се традиционално обележава сваког маја.

Ову песму је Аланис први пут извела на комеморацији фронтмену групе Линкин Парк Честеру Бенингтону, који је извршио самоубиство и шокирао читав свет, а од тада су је њени фанови молили да ту песму и званично објави као сингл.

Са последњег албума певачица и гитаристкиња је објавила синглове “Reasons I Drink”, “Smiling”, “Reckoning”, “Diagnosis”, док је пред сам излазак материјала пустила нумеру “Ablaze”.

“Овај албум је хроника мојих последњих неколико година. Било да се ради о тренутној фази у којој се налази феминистички покрет, изазовима након порођаја, мајчинству, менталном здрављу, браку, духовности, осећају искоришћености, искушењима срамоти, између осталих тема. Можда су ово моје најогољеније песме у којима сам показала моју најрањивију себе” изјавила је Аланис након изласка албума.

За сада су урађена два званична видео спота, за синглове "Reasons I Drink" и "Smiling", у припреми је спот за "Аблазе", где се појављујуе њена породица, муж Соулеј и њихово троје деце.

Музичарка је тријумфовала са бриљантним албумом “Jagged Little Pill” (1995) и великим хитовима кроз каријеру: “Ironic”, “Thank U”, “You Ought to Know”, “Head Over Feet”, “Hands Clean”, “Hand in My Pocket”.

Касније се “изгубила” кроз наредне године и деценије, иако је снимила девет релативно запажених албума.

Као и многе певачице, ни она није одолела да се опроба у глумачком послу, те је тумачила Бога у женском облику у сатиричној СФ авантури “Догма” Кевина Смита, али је била присутна и на малом екрану, у серијама “Nip/Tuck”, “Weeds”, “Секс и град”.

Посебно је поносна на мјузикл “Jagged Little Pill” према њеним хитовима, чија је премијера била децембра 2020. на Бродвеју, у позоришту Broadharst.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести