Конкурс за доделу стипендија соло певачима и пијанистима корепетиторима

Управни одбор Фонда за унапређење вокалне уметности младих „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић - Калин“ расписао је Конкурс за доделу стипендија соло певачима и пијанистима корепетиторима за школску 2020/2021. годину, а пријаве се могу поднети до 2. новембра. Предвиђено је да се додели до 12 стипендија у висини од 20.000 динара месечно.
klasicna muzika note klavir pixa
Фото: pixabay.com

Право учешћа на конкурсу имају ученици средње Музичке школе „Исидор Бајић“, одсек за соло певање и студенти новосадске Академије уметности који похађају студијски програм соло певање или клавир. Проверу музичког талента и уметничког знања учесника на конкурсу спровешће стручна комисија Фонда за унапређење вокалне уметности младих „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић - Калин“ путем јавне аудиције која ће бити организована 5. новембра у 12 часова, на Академији уметности, Ђуре Јакшића 7.

Пријава за Конкурс се може преузети са сајта Града www.novisad.rs и Градске управе за културу www.kultura.novisad.rs. Уз пријаву потребно је приложити биографију, потврду да је кандидат редован ученик Музичке школе или студент Академије уметности, доказ о концертној активности са соло певачима (за пијанисте-корепетиторе) и извод из Централног регистра обавезног социјалног осигурања Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање. Када је реч о програмима, ученици Музичке школе треба да изведу композицију старог мајстора и једну по избору, студенти Академије уметности поред композиције старог мајстора, једну соло песму по избору и оперску арију, а пијанисти-корепетитори две клавирске пратње изведене са соло певачем.

Пријаве се могу предати на писарници Градске управе, Трг слободе 1, са назнаком “Градска управа за културу Града Новог Сада - Фонд за унапређење вокалне уметности младих „Меланије Бугариновићи ћерке Мирјане Калиновић - Калин“ у Новом Саду - Конкурс за доделу стипендија соло певачима и пијанистима за школску 2020/2021. годину”. Више информација ученици могу да добију у Градској управи за културу, на телефон 451-719, локал 118, или на мејл: biljana.radovanov­uprava.novisad.rs.

С. Ковач

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести