На Камерној сцени СНП-а „Билитис“ свира Дебисија, Рошела...

НОВИ САД: Културни центар Војводине "Милош Црњански" организује концерт квартета „Билитис“, који ће бити одржан сутра, 9. децембра, на Камерној сцени Српског народног позоришта, од 20.30 часова.
k
Фото: Promo/KC Vojvodine

На програму овог концерта су композиције Рошела, Дебисија, Бињонеа и других аутора. Квартет „Билитис“ је основан 2014. у Новом Саду, а чине га Ксенија Башић (флаута), Ива Мајсторовић (виолина), Ана Клем-Аксентијевић (виола) и Милица Свирац (виолончело).

Све чланице квартета активно свирају, у оркестру Опере СНП-а, „Камерате академике“, и у Војвођанском симфонијском оркестру. Неке од њих се баве и педагошким радом – професорке су на Академији уметности у Новом Саду или у Музичкој школи „Исидор Бајић”.

Квартет је досад наступао на концертима у Руми, Кули, Новом Саду, Новом Бечеју, Шиду, и Бачкој Паланци. Између осталог, „Билитис“ је наступио и у оквиру серијала концерата уметничке камерне музике КЦВ "Милош Црњански" 2018, и тада извео дело "Стрим" композиторке Иване Војновић, посебно писано за ту прилику и посвећено квартету „Билитис“.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести