Некадашњи члан бенда Whitesnake, Мендоза 13. априла у Београду

БЕОГРАД: Некадашњи члан бендова Whitesnake, Thin Lizzy и The Dead Daisies и један од најистакнутијих бас гитариста на свету, Марко Мендоза, своју европску турнеју започиње 13. априла у 20 сати у клубу Фест у Земуну, најавили су организатори.
mendoza
Фото: Youtube Printscreen

Београдска публика памти овог америчког музичара мексичког порекла по фантастичном наступу у Хали спортова 2015. године, када је са бендом The Dead Daisies загревао публику пре наступа Whitesnake.

Каријеру је започео крајем осамдесетих када је некадашњем бубњару Black Sabbath Билу Ворду помогао око реализације соло албума.

Био је део бендова Alias, Blue Murder, Thin Lizzy и Black Star Riders, ишао на турнеје са Journey, Whitesnake... и сарађивао са неким од највећих рок музичара данашњице.

Први соло албум "Live for Tomorrow" објавио је 2007.године.

На албуму је као коаутор и продуцент радио велики Richie Kotzen, а као гости се на овом издању појављују и Steve Lukather, Ted Nugent, Doug Aldridge, Tommy Aldridge, Brian Tichy, Marco Rentería и други.

Три године касније објављен је и „Casa Mendoza“.

За албум "Viva La Rock" који је објављен 2018. године, критичари кажу да Мендозу најбоље осликава као музичара.

Након турнеје по Великој Британији почетком априла, Марко Мендоза сели се у Европу. Турнеја која ће трајати до краја јуна и обухвата преко 30 концерата, започеће у клубу Фест у Земуну 13.априла.

У Београд долази са бендом који сада чине Kyle Hughes и Tommy Gentry.

Иако ће репертоар бити највише везан за албум "Viva La Rock", Мендоза каже да ће свирати и песме које је радио са Thin Lizzy, Тедом Наџентом и другима, а за април најављује и нови сингл.

Као предгупа на концерту наступиће београдски бенд Mooncage.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести