Преминуо последњи оригинални члан Линерд Скинерд, Гери Росингтон

ЏЕКСОНВИЛ: Последњи оригинални члан америчког рок бенда Линерд Скинерд, и једини члан који се појављује на свим студијским албумима, гитариста Гери Росингтон, преминуо је у 72. године.
w
Фото: Youtube Printscreen

''Сa најдубљим саучешћем и тугом морамо да вас обавестимо да смо данас изгубили нашег брата, пријатеља, члана породице, текстописца и гитаристу Герија Росингтона. Гери је сада са својом браћом и породицом 'Skinard' на небесима и свира лепо, као и увек'', наводи се у званичном саопштењу бенда.

Росингтон је једини члан бедна који је преживео авионску несрећу 1977. у којој је погинуло неколико његових колега, а последњих година се борио са здравственим проблемима, укључујући срчани удар из 2015. и хитну операцију срца 2021. године.

Линерд Скинерд је један од најважнијих председника јужњачког рока из седамдесетих година прошлог века, а међу њиховим најпознатијим песмама су Sweet Home Alabama и Free Bird.

У избору магазина Ролинг Стоун, бенд Линерд Скинерд стављен је на 95. место листе највећих музичких извођача свих времена, а 2006. бенд је уврштен у Рокенрол Кућу славних.  

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести