„Рок опера” отвара Belgrade Beer Fest

Спектакл “Рок опера”, који је ујединио снаге Опере Српског народног позоришта и Новосадског биг бенда, отвориће 17. Belgrade Beer Fest, који ће бити одржан од 14. до 18. августа на београдском Ушћу.
T
Фото: Youtube Printscreen

Подсетимо, овај пројекат, премијерно изведен 12. јануара прошле године, на сцени окупља чак 140 музичара и певача који под управом Федора Вртачника изводе антологијске музичке хитове Битлса, Дорса, група Квин, Пинк флојд, Лед цепелин, AC DC, а међу одабраним нумерама су и Smoke on the Water, Aquarius, We will rock you, Another brick on the wall, Stairway to heaven...

– Након два изузетно успешна гостовања у Сава Центру, испраћених овацијама публике, добили смо позив и да отворимо Белграде Беер Фест – каже диригент и аранжер Федор Вртачник за „Дневник”. – С обзиром на комплексност целог подухвата, будући да ће на главној бини на Ушћу, поред Новосадског биг бенда, бити и Хор и Оркестар СНП-а, пројекат ће бити реализован са два тон-мајстора, како би се добио најбољи могући звук.

Као солисти наступиће Зоран Шандоров, Данка Адамов, Драгана Келер, Невена Божовић, Матија Заната, Никола Мијић, као и глумица Јелена Гавриловић, која ће певати нумере И Лове Роцк & Ролл и Симплy тхе Бест. „Драго на је што ће фестивал стартовати једним посебним спектаклом, пред, надамо се, 100.000 посетилаца, који ће уживати у аудио-визуелним и сценским ефектима, захваљујући продукцији која је на светском нивоу”, рекао је Александар Срдић из “Београдске културне мреже”. Није, иначе, згорег навести да „Рок опера” ускоро креће и на регионалну турнеју, која ће обухватити концерте у Нишу, Крушевцу, Подгорици, Љубљани, Бањалуци... 

Концерт у Ријеци

Новосадски биг бенд, како нам је потврдио Федор Вртачник, наступиће 2. марта у срцу Кварнера. На хуманитарном балу градоначелника Ријеке, која ће 2020. понети титулу Европске престонице културе, НББ са солистима Душаном Свиларом и Невеном Рељин, представљаће Нови Сад - ЕПК 2021.

        М. Стајић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести