Штулић загребачком Музеју новог вала: Скините ми се с њежника

ХОУТЕН: Музичар Бранимир Џони Штулић оценио је данас да се ради о злоћудној злоупотреби његовог лика и стиха из најнижих побуда у пре неки дан отвореном "Музеју Новог вала - Загреб".
stulic
Фото: Youtube Printscreen

Вођа легендарне групе Азра је на свом фејсбуку написао да пешкир и патике, изложене у загребачком музеју, нису његове већ гитаристе Јуре Пађена "пошто иду уз његове зебрасте шпилхознице у којима је свирао на "Задовољштини".

Пађен је свирао са Азром на албумима "Између крајности" (1987) и живом "Задовољштина" (1988) и потом на Штулићевом "Балегари не вјерују срећи" (1990).

Штулић је навео да су његове три гитарске педале које су му остале код Пађена, "за које није имао одобрење да их даје као што каже, јер по обичају изврће и лаже".

"Музеј новог вала - Загреб" основао је телевизијски и филмски продуцент Александар Чрчек, а простор осмислио академски вајар и сценограф Давор Антолић Антас, са циљем да представе нови талас и загребачке бендове који су га обележили попут Азре, Хаустора, Филма, Прљавог казалишта и других.

Музеј има подршку Градског уреда за културу града Загреба и Туристичке заједнице града Загреба (ТЗГЗ), а партнери су Хрватска глазбена унија и Служба заштите музичких права Хрватског друштва складатеља.

А што се бунта тиче, директорица ТЗГЗ је задња особа да се у тај појам уграђује, колико је уосталом накарадна и сама помисао да Музеј отворен и одобрен уз помоћ установљених крвопијских струковних и иних удружења – на отпору почива, оценио је музичар.

Аутор класика југословенске музике попут "Балкан", "А шта да радим", "Као јучер" и "Ако знаш било што" је између осталог додао и да је Музеј "по себи сметлиште повести и одлагалиште отпада".

И да ми се као странцу који нема ништа с вама скинете с њежника, поручио је Штулић.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести