Задужбина Милана Младеновића расписала конкурс

Задужбина Милана Младеновића расписала је конкурс за Награду „Милан Младеновић 2022”. Под слоганом “Пријави своју ствар” конкурс је отворен до 31. маја.
1
Фото: Промо

Право да конкуришу за Награду имају аутори и извођачи из свих земаља бивше Југославије, са песмом са текстом на неком од језика који се говоре на територији бивших југословенских република, укључујући и језике мањина.

Услови конкурса су да један извођач, аутор или група аутора, може пријавити само једну песму; да песме које конкуришу за Награду треба да буду објављене између 1. јула 2021. и 31. маја 2022. године; да пријаве могу да поднесу аутори, извођачи или издавачи путем формулара доступног на интернет страници Задужбине Милана Младеновића.

Награда „Милан Младеновић” је установљена са циљем да подстиче музичко стваралаштво које одликују вредности својствене Милановој уметничкој заоставштини, а уручује се за најбољу песму са простора бивше Југославије на свечаности 21. септембра - на дан Милановог рођења.

О победничкој песми ове године одлучује регионални жири у саставу Миле Кекин (Хрватска), Соња Лончар (Србија), Матјаж Манчек (Словенија), Едо Плованић (Хрватска) и Драгиша Ускоковић Ћима (Србија). Стручни жири ће прво одабрати 12 финалиста који ће бити објављени на промотивној компилацији у продукцији Задужбине Милана Младеновића, а добитници овогодишњег признања биће награђени и новчано. Награда износи 3.000 евра.

Поред пријавног формулара, на сајту njnjnj.milanmladenovic.com, доступна је и комплетна документација која се тиче услова конкурса и правила о додељивању награде.

И. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести