Ансамбл НП Сомбор најављује штрајк

СОМБОР: Глумица Весна Паштровић именован је данас на седници Скупштине града Сомбора, за вршиоца дужности директора Народног позоришта Сомбор, а ансамбл тог театра, незадовољан том одлуком, најављује штрајк.
zavesa pozoriste, tanjug
Фото: Tanjug/ T.Valič, ilustracija

У саопштењу, које су потписали чланови ансамбла НП Сомбор, стоји да је на данашњој седници Скупштине града Сомбора образложено да је оснивач био принуђен на овај корак јер Управни одбор позоришта није спровео конкурс за избор директора, што , како тврди ансамбл, није тачно.

Они наводе да је Управни одбор месецима покушавао да добије инструкције од оснивача за расписивање конкурса, да би након стављања те тачке на дневни ред, седница била, како оцењују, волшебно, отказана и ова тема заборављена.

Запослени Народног позоришта Сомбор упутили су 11. марта допис у коме су за в.д. директора позоришта предложили Бојану Ковачевић, која седам година ради у Народном позоришту Сомбор, претежно у области међународне сарадње.

Ансамбл тврди да је допис са потписима скоро свих запослених, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић "изигнорисала", те да је  21. марта  Одбор за кадровско-имунитетска питања усвојио одлуку да се Скупштини града предложи избор Весне Паштровић. 

Као разлог свог незадовољства чланови ансамбла наводе биографију Весне Паштровић која је како тврде “не препоручује за било коју руководећу позицију у институционалном театру” и кажу да им оснивач не оставља ни једну другу опцију до штрајка.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести