Драгана Милошевић примила маестра Диана Чобанова

НОВИ САД: Велика је част и од изузетног је значаја сарадња Српског народног позоришта и Народног позоришта у Пловдиву, која наступом директора Опере бугарског државног театра Диана Чобанова вечерас на Сцени „Јован Ђорђевић“ у СНП-у почиње да се проширује, рекла је на пријему маестра Чобанова у Покрајинској влади Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.
d
Фото: vojvodina.gov.rs

Ова сарадња, по њеним речима, јесте чињеница и доказ да наше установе културе воде бригу о продубљивању и развоју међународне сарадње, посебно Српско народно позориште, које ове године обележава 160 година постојања и најстарији је национални театар на нашим просторима.

Посебно ми је драго што ће следеће недеље у Амбасади Републике Србије у Софији бити потписан званични Протокол о сарадњи ова два државна театра, истакла је Милошевићева и додала да то наше позориште и те како заслужује, јер ће се тим споразумом побољшати квалитет, како наше, тако и бугарске уметничке сцене.

Она је подсетила на то да се претходних неколико година много радило на подизању културе уопште и да смо због тога препознати и на светскoj културној мапи те да је зато овај споразум с бугарским театром један у низу већ потписаних с државним позориштима из региона.

Директор Опере СНП-а Александар Станков истакао је да је велико задовољство у 160. сезони овог театра што имају част да маестро Чобанов диригује Оркестром Српског народног позоришта, апострофирајући тиме и значај будуће сарадње, након потписивања Протокола, 29. октобра ове године.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести