Фестивал „Видеомедеја” у МСУВ

Међународни видео-фестивал “Видеомедеја” биће одржан у наредна три дана, од 10. до 12. октобра, у Музеју савремене уметности у Новом Саду. Сва три фестивалска програма почињаће у 17 часова и трајати до поноћи, а улаз је бесплатан.
film, ilustracija pixabay
Фото: pixabay.com

Свечано отварање овог 23. по реду фестивала је сутра у кино - сали Музеја савремене уметности Војводине у 20 часова. Фестивал ће отворити члан новосадског Градског већа задужен за културу Далибор Рожић и, у име организатора, директорка Удружења за видео уметност “Видеомедеја” Ивана Сремчевић Матијевић.

Ове године биће приказано преко 50 уметничких радова у форми видеа, филма, анимације, медијских инсталација, ВР (витруелна стварност) и интерактивних пројеката, из различитих крајева света. У оквиру такмичарске селекције, најављене су пројекције и медијске инсталације, док Посебни програми имају три сегмента: Лунартис, Мејд ин Сербиа и Презентације. 

Трочлани жири одлучиваће о наградама, а чине га Петар Митрић, који делује на пољу независног филма, затим редитељ Дејв Лојек из Берлина и писац и редитељ Мартијн Винклер из Амстердама. “Видеомедеја” је реномиран европски фестивал нових медија и аудио - визуелне уметности који је веома значајан за публику која прати културну сцену не само наше државе, већ уметност на светском нивоу”, како истичу организатори.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести