Још без кандидата за управника Народне библиотеке Србије

БЕОГРАД: Управни одбор Народне библиотеке Србије ни на седници 22. јануара није одлучио ко ће бити кандидат за управника ове националне институције, сазнаје Танјуг у Народној библиотеци Србије.
n
Фото: Youtube Printscreen

Чланови УО разговарали су са петоро кандидата, а идуће среде одржаће се интервју и са шестим, који није имао комплетну докумнтацију и у међувремену ју је допунио.

Планове рада изложили су Ласло Блашковић, досадашњи управник НБС, Милорад Вучковић, доскорашњи начелник у овој културној институцији, иначе пензионер, Дејан Ристић, историчар и некадашњи управник Библиотеке, Јасмина Ахметагић, критичарка и сарадница Института за српску културу у Лепосавићу и Вук Вукићевић, директор Завода за проучавање културног развитка.

Следеће среде 29. јануара чланову УО обавиће разговор са Ненадом Кебаром, доктором књижевности из Крагујевца, а истог дана донеће коначну одлуку о кандидату.

Управни одбор чине Вељко Брборић, Александар Јовановић, Драгана Грујић, Драгана Типсаревић и Мирјана Станишић.

Њихова одлука биће прослеђена Министарству културе, а последњу реч даће Влада Србије.

Ово је, иначе, други конкурс за првог човека НБС, пошто је претходни, у априлу месецу после оспоравања, полемика и оставки поништен одлуком Министарства културе.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести